به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایرنا، کیوان محمدی در نشست هم اندیشی سمنهای محیط زیست استان بیان کرد: تا زمانی که مردم چیزی را نخواهند هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد و ما به عنوان بدنه دولت برای ارتباط بهتر و موثرتر با مردم، نیاز به یک حلقه واسط داریم که در سیاست حلقه واسط بین دولت و مردم، احزاب و در مباحث اجتماعی و محیط زیستی، سمنها هستند.
وی با تأکید بر اهمیت فرهنگسازی در مباحث محیط زیستی ادامه داد: مقرر شد سازمان برنامه و بودجه به عنوان متولی بودجه، امکانات و حداقلهایی برای تحقق این مهم فراهم آورد و بدین منظور 10 میلیارد ریال برای بحث آموزش، پژوهش و فرهنگسازی محیط زیست در امر رسانه، صدا و سیما و سمنها اختصاص یافت.
محمدی بر بهرهمندی از دانش روز دنیا و تجارب بینالمللی تأکید کرد و افزود: با سازمان همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) صحبتهایی در خصوص ارائه و در اختیار گذاشتن فیلمهای آموزشی صورت گرفته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان گیلان با بیان اینکه برخوردهای چهره به چهره در خصوص مسائل محیط زیستی میتواند تاثیرات بسزایی داشته باشد، تصریح کرد: حجم قابل توجه فارغ التحصیلان رشته محیط زیست میتوانند در امر فرهنگسازی و آموزش چهره به چهره موثر باشد.
وی با اظهار تأسف از کمتوجهی به مباحث فرهنگی در برخی امور افزود: نباید به فرهنگ به عنوان یک مسئله حاشیهای نگریست، اگر بخواهیم جزئیات آن را بررسی کنیم به الگوهای رفتار جمعی میرسیم به عنوان نمونه باید با پدیده تولید زباله بطور یکسان و یک شکل در منزل و بیرون از منزل برخورد کنیم که این امر نیاز به آموزش دارد.
محمدی بر معرفی ساختار تشکیلاتی جامع از پایینترین تا بالاترین سطح سمنها تأکید و خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات منظم هفتگی و ثبات آن، دعوت از همه سمنهای دارای مجوز، هماهنگی بیشتر با سازمانهای مرتبط به خصوص آموزش و پرورش و محیط زیست باید در دستور کار سمنهای محیط زیستی باشد.
وی با بیان اینکه باید هر N.G.O وظیفهای را بر عهده گیرد و به نوعی رقابتی سازنده در خصوص آموزش صورت پذیرد، خاطرنشان کرد: سمنهای محیط زیستی در کنار یکدیگر با تعامل تلاش کنند که منافع مردم شهر را در نظر گرفته و رقابتها مانع انجام کار نشود ؛ هر سازمان مردم نهاد محیط زیستی که از نظر نحوه و نوع فعالیت در حد بهتری باشد، می تواند اعتبار بیشتری را به خود جذب کند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان گیلان در زمینه ضرورت و اهمیت آموزش تأکید کرد: باید توسط سمنهای محیط زیستی، طرح مدونی در زمینه برنامههای آموزشی تهیه و با کمک رسانه ها عمومی شود، همچنین ارائه بروشورها و کاتالوگهای آموزشی برای اقشار مختلف شهروندان و اصناف تهیه و بر روی مسائل مربوط به تولید زباله و پسماند تاکیدات زیادی صورت پذیرد تا بتوانیم به راهکار نهایی در مورد فرهنگسازی برسیم.
وی بر ضرورت مطالعه دقیق پیش از اجرا در امور تأکید و اظهار کرد: مطالعه لازمه کار فرهنگسازی است چراکه نمیخواهیم اعتبارات ما در این بخش به هدر رود.
رییس سازمان برنامه و بودجه گیلان با اشاره به وجود برخی کاستیها گفت: سمنها با توجه به امکاناتی که داشتند، کار خود را انجام دادهاند و برخی مواقع نیز از نبود شرایط و اعتبار و سختی فعالیت دلزده شدهاند اما علیرغم این بحثها، باز هم گروه های مردم نهاد در پای کار هستند و ما نیز به عنوان سازمان برنامه و بودجه می کوشیم در حد مقدورات دغدغههای مالی سازمانهای مردم نهاد محیط زیستی را با ارائه برنامهریزی مدون و عملیاتی رفع کنیم.
در ابتدای این نشست معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه استان گیلان و مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند استان، آمارها و گزارش هایی در زمینه مدیریت پسماند ارائه کردند.
همچنین در ادامه نمایندگان سمنهای محیطزیستی به بیان نقطهنظرات، پیشنهادات، مسائل و مشکلات موجود در حوزه محیط زیست استان پرداختند.
تأکید بر آموزش همراه با اجرا، کمک به تشکیل سمن های محلی به ویژه در روستاها، تاکید بر داشتن چارت دقیق برای اجرایی کردن همکاری سمن ها در زمینه فرهنگ سازی مدیریت پسماند، درخواست همکاری بیش از پیش نهادهای مرتبط و تشکر ویژه از توجه سازمان به امور سمن ها و حمایت از آنان از جمله مباحث مطرح شده در این نشست بودند.
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۶
کد خبر: 531542
رشت - رئیس سازمان برنامه و بودجه گیلان با اشاره به اهمیت آموزش در ساماندهی مسائل زیست محیطی، تاکید کرد که بین سازمان های مردم نهاد استان، نوعی رقابتی سازنده در خصوص آموزش های محیط زیستی شکل گیرد.
نظر شما